вируси атакуват човека

5 починали и 23 новоустановени заразени с коронавирус в Русенска област за 24 часа

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на област Русе са установени 23 нови случая на COVID-19, като няма новоизлекувани.16 са новозаразените от община Русе, както и по двама от Бяла, Две могили и Сливо поле. Един нов случай има и в община Борово.

Сред заразените от последното денонощие няма учители и непедагогически персонал. Изследванията продължават до 3 февруари като от началото на седмицата до днес са изследвани около 400 души от училищата в Русенско, като всички те са с отрицателни проби за коронавирусна инфекция.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7811, а преболедувалите остават 7024. Активните случаи са 356. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 123 души, но сравнително висок е броят на хората в реанимация – 33-ма.

Същевременно за последното денонощие са починали още двама мъже и три жени с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 433 на възраст между 26 и 98 години. 266 от тях са мъже, 167 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на осмо място по заболеваемост в страната наравно със Стара Загора и Шумен. Необходимо е да се отбележи, че разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Видин – 2.

До момента са поставени общо 1347 дози от ваксината на „Пфайзер“/„Бионтех“, като повторна доза са получили общо 501 лица, което означава, че при тях процесът по ваксинация е завършен.

Ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: