Ваксинацията срещу коронавирус започва утре в Гюргево

5 починали, нито един излекуван, 23 новоустановени заразени от коронавирус за 24 в Русенска област

Втори пореден ден без нито един излекуван от коронавирус, отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе. За изминалото денонощие броят на заразените с COVID-19 в региона се увеличи с още 23-ма и така от началото на пандемията диагностицираните със заболяването в областта достигнаха 9709, а преболедувалите остават 7737. Близо 57% или 13 от новите случаи са в община Русе. Трима новозаразени има още в община Иваново, по двама в Борово и Бяла, както и по един във Ветово, Две могили и Ценово. Най-вероятно по-малкият брой заразени се дължи и на факта, че през почивните дни по-голямата част от лабораториите, където може да се направи тест за коронавирусна инфекция, не работят.

Същевременно за последното денонощие са починали още две жени и трима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 557 на възраст между 26 и 98 години. 332 от тях са мъже, 225 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците. Активните случаи са 1417. По последни данни към момента, намиращите се на болнично лечение са 281 души, като 44-ма от тях са в реанимация. Свободните легла в областта са 160, като те са предвидени за неинтензивно лечение. Това е около 36% от общия капацитет на леглата за лечение на пациенти с коронавирус в региона.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе се нарежда на девето място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Видин – 1.

До момента в областта са поставени общо 9449 дози от ваксините на „Пфайзер“/“Бионтех“ и „Астра Зенека“, като повторна доза са получили общо 1893 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил.

Сподели: