вируси атакуват човека

5 са починалите, а 126 новите случаи на заразени от коронавирус в Русенска област за 24 часа

126 са новите случаи на COVID-19 в област Русе за изминалото денонощие. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Най-много нови случаи са установени в община Русе – 95. От останалите 31 случая 7 са в Бяла, 6 в Сливо поле и по 5 в общините Две могили и Иваново. 4 новозаразени има във Ветово, а също така по двама в Борово и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта достигнаха 4738 души, а активните случаи са 2195. По последни данни към момента общо 466 души се намират на лечение в болниците от региона.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели 86 души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 2402-ма. За съжаление вчера още петима мъже с положителен PCR тест за коронавирус са починали. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 141, от които 78 мъже и 63 жени на възраст между 27 и 91 години.

Въпреки по-малкия брой заразени през последните 24 часа както в страната, така и в Русенско, позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе запазва от няколко дни насам шестото си място по заболеваемост в страната, като с равен брой случаи през последното денонощие е област Благоевград. Преди Русе и Благоевград са областите София (град), Пловдив, Варна, Стара Загора и Бургас, а след Русенско и Благоевградско се нареждат Сливен, Ямбол и Хасково. С най-малко нови случаи за изминалото денонощие е област Кърджали – 9.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: