50 килограма нарязан тютюн без бандерол иззети при полицейска операция в Русенско

Вчера при поредната полицейска операция по противодействие на незаконното съхранение и разпространение на стоки без платен акциз, реализирана на територията на ОДМВР-Русе, са иззети близо 50 килограма нарязан тютюн.

В русенския квартал „Дружба 3“, в хода на проведени действия от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и екип от специализираното тактическо звено към областната дирекция, при получаване на куриерска пратка (съдържаща акцизна стока без бандерол – тютюн) е заловен 24-годишен мъж от Русе. Той получил кашон, като пред полицаите твърдял, че не знае какво е съдържанието му, а е взел пратката от името на баща си /51 г./. При последвалия оглед е установено, че в кашона има суха влакнеста тревиста маса с жълтеникаво кафяв цвят и силен аромат на тютюн, с поставен стикер от куриер с тегло от 20 кг. Случаят е документиран от разследващите, тютюнът е иззет. Започнало е разследване в хода на образувано досъдебно производство за престъпление по чл.234, ал.1от НК.

По време на операцията на територията на РУ – Ветово, в къща в гр. Сеново са установени още количества нелегален тютюн. При претърсване в дома на 62-годишен мъж в гр. Сеново, станало ясно, че той държи в жилището ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол с общо тегло около 13 кг. Мъжът е предал на служителите 26 полиетиленови чанти с тютюн. По случая е започнато разследване, като е образувано досъдебно производство по чл.234, ал.1 от НК.

Още 16 килограма нарязан тютюн са открили и иззели русенските полицаи при вчерашната спецоперация. Действията са реализирани от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Русе. Те са открили в склад на фирма на бул. Липник в гр. Русе въпросното количество от акцизната стоката, която също е била без платен налог. Установеното от тях е документирано, като е образувана преписка по случая.

Сподели:

Още новини от деня