одмвр русе лого полиция мвр

500 лева глоба за хулиганство отнесе русенец

Глоба в размер на 500 лева е наложена за хулиганство на русенец. Около 22:30 ч. на 7 август екип на Първо РУ е бил пратен на адрес на ул. Сяр в Русе, за да изяснява сигнал за възникнала по-рано същата вечер ситуацията със скандал и последвало сбиване между двама мъже. На място униформените са установили участниците в пререканията – двама русенци на 35 и 34 години.

Докато служителите съставяли необходимите документи, 34-годишният се приближил и ударил с юмрук по задния капак на служебния автомобил, като започнал да отправя псувни и заплахи към единия от униформените. Полицаят му разпоредил да се отдръпне от служебния автомобил, но мъжът не  изпълнил полицейското разпореждане и продължил да удря по задния капак на колата, както и да отправя обиди към полицая.

34-годишният бил в явно нетрезво състояние. Той е бил задържан. За извършените от него действия, с които грубо е нарушил обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото и държавния служител, му е бил съставен акт по Указа за борба с хулиганството.

С решение на Районен съд – Русе на лицето е наложено административно наказание – глоба в размер на 500 лева.

Сподели:

Още новини от деня