Юлияна Янева

Състезателката на СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе Юлияна Янева е на победа от олимпийската квота на квалификационния турнир в Истанбул

Състезателката на СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе Юлияна Янева е на победа от олимпийската квота на квалификационния турнир в Истанбул.

Янева постигна три победи до момента. В първия кръг при 76-килограмовите българката се наложи над Мартина Кунц (Австрия), двукратна №1 в Европа и трета в света, със 7:5. После преодоля рускинята Кристина Шумова, с 5:0, а в четвъртфиналите елиминира и Анастасия Шустова (Украйна), втора в Европа от тази година, с 6:2. За олимпийската квота Янева, която е еврошампионка от по-долната категория, ще излезе срещу Даванасан Енх Амар (Монголия).

Дебютантката и състезателка на СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе Ирена Бинкова също има шансове да спори за виза. В категория до 53 кг тя започва с впечатляваща победа – туш, след като резултатът навакса изоставане от 0:4, за да изравни срещу мароканката Зайнеб Чабки. В следващия кръг обаче Бинкова отстъпи с 0:11 пред опитната Сталвира Орсос, която е рускиня, но се състезава за Унгария. И за двете страни Орсос е спечелила европейски титли.

В следобедния сеанс Сталвира ще спори за място на финала. При успех нашето момиче ще продължи битката за бронза.

Другите ни представителки отпаднаха.

Сподели: