вируси атакуват човека

55 са новорегистрираните случаи на заболели от коронавирус в Русенска област за 24 часа

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 55 нови случая на коронавирус, като 47 от тях са от гр. Русе и съответно по един от Мартен, Николово, Ветово, Щръклево, Сливо поле, Ценово, както и двама от Тетово. 24 от новоустановените случаи са при жени, а 31 при мъже. 52-ма души от заболелите през последните 24 часа остават под домашна изолация, а други трима са хоспитализирани. За съжаление един от тях, чиято положителна PCR проба за COVID-19 е излязла вчера и съответно вечерта е бил хоспитализиран в беленската многопрофилна болница за активно лечение „Юлия Вревска“, е починал. Става дума за 76-годишен мъж от Ценово. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалия. Така починалите с положителен PCR тест за COVID-19 в Русенско от началото на пандемията станаха 27.

По-късно през деня очаквайте подробности относно епидемичната обстановка в региона.

Общо броят на диагностицираните с коронавирус в област Русе достигна 697 души, като активните случаи са 267. Към момента 55 от тях са на болнично лечение, а 212 са оставени под домашна изолация.

Отново при активните случаи Броят на мъжете сред активните случаи е 141, а жените са 126, което в проценти е съответно 53% и 47%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 378 са жените, а мъжете са 319, което в проценти е респективно 54% и 46%.

За изминалите 24 часа има и седем новоизлекувани пациенти, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 403.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Сподели:

Още новини от деня