камера за засичане на скоростта на пътна полиция

554 водачи, управлявали с превишена скорост са установени при тридневна полицейска акция в Русенска област

Специализирана полицейска операция бе проведена на територията на страната в рамките на почивните дни,  свързани с 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Операцията бе реализирана по разпореждане на ГДНП, с цел осигуряване безопасността на движението по пътищата, ограничаване предпоставките за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия и нарушенията на Закона за движението по пътищата.

В рамките й, за периода от 10:00 ч. на 22.05.2020 г. до 21:00 ч. на 25.05.2020 г., от служителите на ОДМВР – Русе са проверени 1075 МПС и 1259 лица.

За установените нарушения са съставени 119 акта /АУАН/ и 501 глоби по фиш. Регистрирани са 554 случая на водачи, управлявали с превишена скорост и са издадени 360 електронни фиша. Установени са 10 неправоспособни водачи,  един, който е управлявал след употреба на наркотични вещества и трима, които са седнали зад волана под въздействието на алкохол. Съставени са 23 АУАН за управление на МПС без поставен обезопасителен колан;  5 АУАН за неправилно изпреварване; 8 АУАН за отнемане на предимство и 6 АУАН за преминаване на неразрешаващ сигнал на светофарната уредба. Контролните органи са засекли 19 водача, който не спазват пътните знаци и маркировката. Връчени са 81 електронни фиша и са отнети 4 свидетелства за управление на МПС на водачи с неплатени глоби.

Сподели:

Още новини от деня