Активните случаи на коронавирус в област Русе са 29

57 новоустановени болни от коронавирус в Русенска област за 24 часа, 6 починаха

Повече оздравели и по-малко заразени с COVID-19 за последните 24 часа в Русенско, отчитат от Регионалната здравна инспекция. През вчерашния ден заразените в областта се увеличиха с още 57, а излекуваните с 89. 47 от заболелите за изминалото денонощие са от община Русе. По трима болни има в общините Сливо поле и Ценово, двама в Бяла, както и по един във Ветово и Две могили. Без нови случаи са населените места от общините Борово и Иваново. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13470, а преболедувалите 11181. Активните случаи са 1480. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 331, като 50 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 75, като шест от тях са за интензивни грижи. Припомняме, че от вчера леглата за неинтензивно лечение в Университетска болница „Канев“ бяха намалени от 261 на 166. При необходимост отново ще бъдат извършени преструктурирания и броят на леглата за пациенти с коронавирусна инфекция ще бъде увеличен.

За последното денонощие са починали пет жени и един мъж с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 809, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 461 от тях са мъже, 348 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на шесто място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи на короинавирусна инфекция, като най-малко са в Силистра – 10.

До момента в областта са извършени 19322 имунизации, като повторна доза са получили 4223 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За изминалото денонощие са поставени 578 ваксини.

Сподели: