6 джаджи, които са полезни за работата и здравето

6 джаджи, които са полезни за работата и здравето

Живеем в модерно време, в което има какви ли не джаджи

За новия бизнес сезон сме събрали най-модерните устройства, които са полезни за работата и здравето.

  1. Вечни близалки за свеж дъх.

Имате лош дъх от устата? И да миете зъбите си понякога е невъзможно. Дъвченето на дъвка е неприлично на работата. Решението е намерено от компанията Zielonka (Германия). Те пуснаха на пазара „вечни близалки “ Zilopop – близалки от неръждаема стомана. Близалката се слага за няколко минути в устата – и лошият дъх изчезва. Неръждаемата стомана във влажна среда неутрализира молекулите на миризмите. И това е безопасно за здравето. Освен това може да изберете „близалка“ на два модела: икономика или бизнес.

  1. Джобен принтер.

Джобен самостоятелен принтер с тегло 300 грама? Това е дело на израелската компания ZUtA Labs и тя е разработила мини-модел. След това те го оборудват с безжичен интерфейс и поддръжка за операционните системи Android, iOS, Linux, OS X и Windows. Може да отпечатате лист със задачи чрез компютър или чрез телефон. Една мастилена касета в този принтер е достатъчна за почти 1000 листа A4. Но зареждането му трае един час и е само за 50 страници. Тогава принтерът трябва да бъде зареден пак чрез стандартен USB.

  1. Устройство за зареждане от слънцето.

По време на бизнес пътуване, на конференция или по пътя, смартфонът и нетбукът могат да се зареждат без външна батерия. Това става с модерно устройство за презареждане от слънцето. Е, не става бързо, но е удобно. И чрез USB може да свържете всеки кабел към него.

  1. Джаджа за махане на стрес.

Може бързо да се върнете към нормалното си състояние, дори ако сте много притеснени, ползвайте – StressEraser. Джаджата е проста: натиснете пръста си на кутията, измерва се сърдечната честота и се определя вариацията на сърдечния ритъм. Дисплеят дава графика, показваща индикаторите. Колкото по-силна е вълната, толкова по-голям е стресът. За да ви помогне да се успокоите, StressEraser ще предложи дихателни упражнения. Следвайте символите и звуците на екрана и след няколко минути ще се почувствате много по-добре.

  1. Технологична маска за очи.

За да запазите всичко под контрол, дори когато заспите, е създадена първата интелигентна маска за очи на NeuroOn (полската компания IQ Intelclinic). Устройството надеждно защитава съня. Поставете го преди лягане, а на сутринта тя ще ви каже как сте спали, ще сигнализирате за аномалии, ще препоръча оптималния брой часове за почивка и точно време за събуждане. Електродите са вградени в маската, която изпраща данни за сън към смартфона чрез Bluetooth. NeuroOn е съвместим с почти всяко мобилно устройство.

  1. Компактен спектрометър за проверка на храната.

Ограниченията върху храненето налагат не само диета за отслабване. Алергии, астма, стомашно-чревни заболявания, непоносимост към фибри или лактоза, или просто желанието да знаем точно от какво се състои продукта! Всичко това ни кара да сме селективни в храната. Компактният спектрометър TellSpec може да прави точни аматьорски изследвания. Пренасочете устройството към храната, така ще се получи спектрален анализ на светлината и ще видите декодирани данни за състава на продукта в мобилния си телефон чрез специално приложение. Страхотно е, нали?

Сподели: