вируси атакуват човека

6 излекувани и 3 заболели от коронавирус в Русенска област през последните 24 часа

Време за прочитане: < 1 мин.

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на областта са констатирани три нови случая на коронавирус за последните 24-часа. Става дума за двама мъже на 52 и 72 години съответно от градовете Русе и Борово, както и за жена на 66-годишна възраст също от гр. Борово. Установена е епидемична връзка и при двата новорегистрираните случая от Борово, тъй като те са контактни на друг потвърден преди това случай. И тримата са под домашна изолация, като за момента са в добро общо състояние и без проява на сериозна симптоматика.

Отчитайки днешните три случая общият брой на диагностицираните с COVID-19 в Русенско стана 104 души, като от тях активни са 64. От всички активни случаи към момента 38 са на домашно лечение, а останалите 26 са хоспитализирани. Освен споменатите 26 пациенти от областта на болнично лечение се намират още един пациент от област Търговище, който е в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в Университетска болница „Медика Русе“.

През вчерашния ден броят на излекуваните в областта се увеличи с още шестима души и така техният брой вече достигна 40.

От активните случаи 52% са мъжете, а жените са 48%, което като бройка е съответно 33 и 31. От друга страна разпределението при всички заболели от началото на пандемията в процентно съотношение остава както преди. 58 са жените, а мъжете са 46, което в проценти е респективно 56% и 44%.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 305, а за други 6667 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина е 6972.

Сподели:

Още новини от деня