УМБАЛ "Канев" готова да приеме пациенти с коронавирус в ново отделение

6 починали, 90 излекувани и 80 новозаразени с коронавирус в Русенска област за 24 часа

За пореден ден оздравелите са повече отколкото заразените с COVID-19 в област Русе. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. За последните 24 часа на територията на област Русе са регистрирани 80 нови случая на коронавирусна инфекция, а излекуваните са 90. 56 от новите случаи са от най-голямата община, а именно Русе. От останалите 24 новозаразени 11 са от община Бяла, 4 от Сливо поле, по 3 от Борово и Ветово, 2 от Иваново и 1 от Две могили. В населените места от община Ценово няма новозаболели. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7220, а излекуваните 5772. Активните случаи са 1085. Запазва се и тенденцията за спад на намиращите се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 233-ма души, като 34-ма от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие са починали още шестима души с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 363 на възраст между 27 и 98 години.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе остава на пето място по заболеваемост в страната след София (столица), Варна, Пловдив и Бургас. След Русенско се нареждат областите Стара Загора, Враца и Благоевград. С най-малко нови случаи за изминалите 24 часа е област Смолян – 8.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: