вирус

6 починаха от коронавирус в Русенска област за 24 часа

С 10 повече са новозаразените отколкото излекуваните от COVID-19 в област Русе за изминалото денонощие. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Така за изминалите 24 часа в региона са регистрирани 141 нови случая на коронавирусна инфекция, докато оздравелите са 131. Най-много нови случаи са установени в община Русе – 118. От останалите 23 случая 6 са в Бяла, 5 в Иваново, 4 в Сливо поле, по 3 във Ветово и Ценово и по един в общините Две могили и Борово. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 6204 души, докато излекуваните  станаха 4160. Активните случаи са 1775. По последни данни към момента общо 438 души се намират на лечение в болниците от региона, като 39 от тях са в реанимация.

Вчера са починали още петима мъже и една жена с положителен PCR тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 269, от които 155 мъже и 114 жени на възраст между 27 и 98 години.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе е на пето място по заболеваемост в страната. Преди област Русе са само София (столица), Пловдив, Бургас и Варна, а след Русенско са Стара Загора, Кюстендил и Благоевград, като разликата между Стара Загора и Русе е едва четирима новозаразени. С най-малко нови случаи за изминалите 24 часа е област Разград –11.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: