бебе

6 стратегии за намаляване на разходите за пелени

Няма как да го избегнете: Смяната на пелените на бебето винаги е необходима (и ще бъде поне за известно време), но пелените и кърпичките са скъпи! Ако разполагате с ограничен бюджет, може да Ви се струва неразумно да харчите постоянно толкова много пари за неща, които бебето използва толкова бързо (до 10-14 пелени на ден) и които в крайна сметка се озовават в кошчето за боклук.

Ето шест предложения, които ще Ви помогнат да поддържате цените на пелените ниски.

Пресметнете цената на единична пелена

Трябва да развиете навика да определяте единичната цена или разходите за една пелена, ако сте решили да спестите пари от пелени. Лесно е: разделете цената на пакета пелени на количеството пелени в него, като използвате приложението за калкулатор на телефона си.

Въпреки че има много различни размери на опаковките, както знаете, можете лесно да сравнявате продуктите, преди да направите покупка, след като сте изчислили цената за единица мярка. Когато определяте дали една голяма кутия пелени, за която се предполага, че е „на разпродажба“, всъщност е добра сделка, познаването на единичната цена е от съществено значение. Ако е така, запасете се! Ако не, откажете се.

Например, ако пакет от 29 пелени струва 11,59 лева, цената на една пелена е приблизително 40 стотинки. Въпреки това 84 пелени, струващи 29,49 лева, са само 35 стотинки всяка, а 148 пелени, струващи 42,99 лева, са само 29 стотинки всяка.

Опит за различни марки пелени

Много родители смятат, че предпочитаната от тях марка пелени работи добре, но ако следите разходите си, това може да не е най-икономичният начин на действие. Можете да наблюдавате разпродажбите и да закупите марката, която струва най-малко пари, като сте готови да опитате различни марки, включително пелени с широко приложение и пелени с марката на даден магазин.

Но бъдете внимателни: Не всяко бебе реагира добре на всяка пелена. Детето Ви може да изпита дискомфорт и обрив от протекли или неправилно пасващи пелени.

Когато сменяте марката, бъдете особено внимателни. Ако забележите, че бебето Ви е чувствително или алергично към определена марка пелени, стойте далеч от нея, дори да е малко по-евтина от останалите. Вашият основен приоритет е доброто състояние на бебето.

Наблюдавайте за разпродажби

Изтеглянето на мобилни приложения за магазините, които често посещавате, и създаването на навик да ги проверявате всяка седмица са най-простите начини да сте в течение на най-добрите оферти.

Можете да комбинирате онлайн купони с разпродажби, които се обявяват от онлайн групи на майки, за да спестите още повече пари. Ако става въпрос за марка, която не сте използвали досега, просто бъдете предпазливи да купите малка опаковка и първо да я изпробвате върху бебето си. Не искате да държите под ръка голям запас от пелени, които детето Ви в крайна сметка ще надрасне.

Купувайте много пелени

Обмислете възможността да правите покупки на памперси цени на едро, ако следенето на продажбите и отрязването на купони Ви се струва времеемко.

За да сте сигурни, че получавате най-добрата сделка, просто не забравяйте да разберете цената за единица мярка. Освен това стойте настрана от магазините за хранителни стоки, защото там бебешките принадлежности могат да бъдат много по-скъпи. Вместо това посетете магазин за търговия на дребно с големи отстъпки, или проучете абонаментните услуги за памперси.

Когато купувате много пелени, имайте предвид, че бебето Ви ще расте, така че избягвайте да купувате прекалено много от един размер.

Потърсете от приятели

Попитайте приятели или членове на семейството, които имат малки деца, които вече не са с памперси, дали биха желали да споделят останалите им пелени. Ще се изненадате колко много хора са прекалили с покупката на определен размер пелени и сега имат допълнителни, ненужни пакети, които заемат ценно място в гардероба.

Помислете за пелените от плат

Помислете за преминаване към платнени пелени. Въпреки че те са по-скъпи отначало и изискват малко повече работа, изборът на тази опция може да Ви спести стотици левове в дългосрочен план. В зависимост от марките, които сте избрали, колко дълго детето Ви носи пелени и как ги почиствате, точната сума може да варира.

Да, намаляването на разходите за памперси изисква планиране и бдителност, но за много семейства ползите далеч надхвърлят недостатъците. Само помислете колко допълнителни пари ще имате да похарчите за други неща за децата си!

Сподели: