Регионално управление на образованието - Русе Росица Георгиева

60 – годишна учителка от СУ „Васил Левски“ – Русе почина от коронавирус

60 – годишна учителка български език и литература в прогимназиалния курс от СУ „Васил Левски“ – Русе почина от усложнения, предизвикани от коронавирус в събота вечерта. Тя е била с двустранна бронхопневмония при постъпването си и е била в продължение на седмица на лечение в УМБАЛ „Канев“ след едноседмична борба със заразата.

59 от 2012 педагогически специалисти в Русенска област са се заразили с коронавирус. Други 37 са под карантина поради контакти със заразени с коронавируса.

Началникът на РУО – Русе Росица Георгиева сподели, че този факт вече създава значителни трудности в образователния процес. Тя помоли пенсионирани учители, студенти в трети и четвърти курс и лица с педагогическа правоспособност да обявят в сайта на РУО – Русе желанието си да бъдат заместници на тези учители.„кадри“.

Понастоящем Математическа гимназия „Баба Тонка“ и ОУ “Любен Каравелов“ се обучават в електронна среда. Предстои към обучение в електронна среда след заповед на министъра на образованието да преминат още ОУ „Тома Кърджиев“, СУЕЕ и НУ „П. Р. Славейков“ – Бяла.

Г-жа Георгиева апелира за засилен контрол от страна на родителите спрямо децата, които се обучават в електронна среда да не излизат навън. Тя и нейни колеги за установили свободно придвижване на ученици по улици, в търговските обекти и в заведения. Същото важи и за родители, които сами са подали заявление децата им да учат дистанционно. Тя призова всички да са много отговорни, да пазят  себе си и останалите.

Сподели: