60 участника в първото бягане на Ruse GO „Дай 5!“

Време за прочитане: 2 мин.

Първото бягане на Ruse GO „Дай 5!“ – на 5 км. и 2 км. в Парка на младежта премина успешно за 60 участника и над 10 доброволци.
Народната музика от провеждания в същото време фолклорен събор „Златната гъдулка“ даде на бегачите допълнителен стимул и показа на нас като организатори, на бегачите, на посетителите на парка и на общинските служители, че симбиозата е възможна и в никакъв случай нито ние сме им пречили, нито те на нас.

Желанието ни е „Дай 5!“ да се състои поне веднъж в месеца и да дава възможност на участниците да следят резултатите си, да се запознават с нови хора със сродни интереси и да бъдат част от общността на Ruse GO!
Като първо подобно състезание за нас, имахме леко забавяне и стартирахме в 10:40ч. Яна Пенева подгря множеството с лека загрявка и всички бяха в готовност за старта.
10, 9, 8 – сега всички заедно – 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 старт!

Всички побягнаха и в следващите 50 минути се правиха обиколките на двете трасета за 2 и 5км. Всички получиха различни награди, осигурени от нашия спортен клуб, „Европейска миля“ и сп. Амбиция.

Първи на 2км станаха Александър Атанасов, 13 г. с време 7:48; Емануела Стоянова, 12 г.  – 8:15 и Таня Кадиева, 20 г. – 8:29.
На 5 км първи са: Стилиян Аврамов, 43 г. с време 18:18, Кирил Драганов, 48 г. – 20:29 и Миряна Иванова, 18 г. и Десислава Бахчеванова, 17 г. с еднакво време от 20:51

Резултатите са достъпни онлайн на www.rusego.com/2021/06/rezultati-dai-5.html
Първите 1,6км от трасето бяха под мотото „Европейска миля“, част от кампанията Now We Move на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA), промотираща нуждата от повече ежедневна физическа активност.
Благодарност на Яна Пенева, която даде идеята за 5км в парка и помогна много в реализацията на събитието. Благодаря на доброволците, които помогнаха с маркировката на маршрута, снимките, рязането на номера и стикери с логото ни, регистрация в последния момент, раздаването на номера и упътване на бегачите.

Снимки: Виктория Койнова и Иван Белчев

Сподели:

Още новини от деня