Активните случаи на коронавирус в област Русе са 29

7 починали и 32 новоустановени болни от коронавирус в Русенска област за 24 часа

Време за прочитане: 2 мин.

Ръст в броя на хоспитализираните с COVID-19 през последните няколко дни отчитат от лечебните заведения в Русенско. Независимо от факта, че за изминалото денонощие само 32-ма са новозаразените с коронавирусна инфекция, то намиращите се на болнично лечение в областта са вече 407 души, като 49 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла за неинтензивно лечение са 49, което е малко повече от 12%. Въпреки това от Областния оперативен щаб уверяват, че ситуацията се следи непрекъснато и всеки, нуждаещ се от болнична помощ, ще получи такава. Предприети са мерки за увеличаване на леглата за неинтензивно лечение в двете университетски болници в Русе „Канев“ и „Медика“ с още 66. Това означава, че в областта леглата за лечение на пациенти, страдащи от коронавирусна инфекция ще станат 507, като 464 от тях ще бъдат за неинтензивно лечение.

Най-много новозаболели от региона за изминалото денонощие има в община Русе – 23-ма. Пет нови случая има в община Бяла, два във Ветово и по един в Две могили и Иваново. За последните 24 часа няма оздравели.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 10559, а преболедувалите 8203. Активните случаи са 1770.

За последното денонощие са починали още две жени и петима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 589, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 349 от тях са мъже, 240 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на шесто място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа без нови случаи са две области в страната. Става дума за Благоевград и Хасково.

До момента в областта са извършени 11151 имунизации, като повторна доза са получили 2241 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. В следващите няколко дни се очаква доставка и на още ваксини, които ще бъдат разпределени между специализираните имунизационни кабинети и общопрактикуващите лекари.

Сподели:

Още новини от деня