областен управител

7 починаха от коронавирус за 24 часа в Русенска област, 132 са новорегистрираните случаи

132 са новите случаи на COVID-19 в област Русе, като 110 от тях са поставени под домашна изолация, а останалите 22-ма са на болнично лечение. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Най-много нови случаи са установени в община Русе – 96. От останалите 36 случая 10 са от община Бяла, 9 във Ветово и 7 в Сливо поле. Четири новозаразени има в община Иванов, както и по двама в Борово, Две могили и Ценово.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта достигнаха 4612 души, а активните случаи са 2160. По последни данни към момента общо 473 души се намират на лечение в болниците от региона.

Същевременно през вчерашния ден е отбелязан и нов положителен рекорд. Само за 24 часа са оздравели 214 души, което подобрява предходния рекорд от 208 души, който беше поставен тази сряда. Така от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 2316. За съжаление вчера още трима мъже и четири жени с положителен PCR тест за коронавирус са починали. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 136, от които 73 мъже и 63 жени на възраст между 27 и 91 години.

Въпреки по-малкия брой заразени през последните 24 часа както в страната, така и в Русенско, позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе запазва от няколко дни насам шестото си място по заболеваемост в страната. Преди Русе са областите София (град), Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора, а след Русенско са областите Благоевград, Велико Търново и София. С най-малко нови случаи за изминалото денонощие е област Видин – 16.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: