70 деца от община Ценово участваха в рецитала „Поклон пред теб, Апостоле“

70 деца от община Ценово участваха в рецитала „Поклон пред теб, Апостоле“

За трета поредна година се проведе рецитала под мотото „Поклон пред теб, Апостоле“. В община Ценово 151-та годишнина от обесването на Васил Левски беше отбелязана с изпълнения на стихотворения. Участниците изпращаха своите рецитации като видеообръщение, отправено към безсмъртния подвиг на Апостола на българската свобода. Идеята за провеждането на конкурса принадлежи на Народно читалище „Светлина“ в Караманово и е като негова запазена марка. В тазгодишното издание се включиха 70 деца от населените места в общината. Стихове рецитираха представители на всички детски градини и учебни заведения. Участниците бяха разпределени в три възрастови групи. В надпреварата се включиха дори и малчугани от подготвителните групи в детските градини. Всички изпълнители вложиха много плам, старание и желание да почетат паметта на Дякона.

При най-малките журито отличи изпълнението на Нина Минкова. След нея се наредиха Андрея Ангелова и Рая Руменова. Във втора възрастова група – от първи до четвърти клас, първенец стана Анатоли Цветанов, следван от Ахинора Асенова. Изпълненията на каките и батковците впечатлиха журито, но като най-добри бяха определени Мирослав Великов и Стилиян Стефчев, които си поделиха първото място. На втора позиция застанаха Кристиян Георгиев и Верджиния Андреева. Отличените изпълнители ще получат в близките дни награди и грамоти за участието си.

„Организаторите бяха впечатлени от желанието на децата да се включат в инициативата. Всеки от тях си е изградил образ на Дякона Левски и се опитва да го следва“, сподели секретарят на читалищното настоятелство Петя Герасимова.

Рециталът се проведе със съдействието и подкрепата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Сподели: