72 нови елемента и 6600 метра гирлянди ще допълват коледната украса на Русе

72 нови елемента и 6600 метра гирлянди ще допълват коледната украса на Русе

Започна подготовката за тазгодишните коледни празници в Русе. В изпълнение на своята дейност звената „Външна реклама“ и „Техническо осигуряване на външни сцени“ при ОП „Русе арт“ реализират редица дейности.

От месец септември служителите на общинското предприятие започнаха организация по разполагането на светеща коледна украса на територията на град Русе по стълбове, презулични пространства, сградата на Община Русе и по основните булеварди на града. Монтирането коледна украса трябва да приключи до началото на месец декември.

Интересен факт е, че Русе е едно от малкото населени места, на което украса се поставя освен на центъра и в кварталите на града. През годините периметърът на разполагане на коледната украса поетапно се разширява и обновява, като кварталите „Дружба“ и „Чародейка“ са доказателство за това.

През 2020 г. украсата ще бъде допълнена с нови 72 бр. коледни елементи.

Кварталите „Родина“ и „Здравец“ ще бъдат по-красиви, благодарение на новите елементи, които ще бъдат разположени по ул. Чипровци – от кръгово кръстовище на ул. Чипровци с ул. Шипка до ул. Тича и по бул. Липник – от зала Арена Русе до ул. Иван Ведър.

Украса с 12 бр. нови елементи ще бъде разположена и на новоремонтираната крайбрежна зона, като те са произведени от френска фирма за украса. Подобни елементи ще допълнят ансамбъла от коледни украшения, поставени по бул. „Придунавски“ през 2019 г.

Русенци ще могат да се насладят и на традиционния коледен базар на ново място – пл. „Света Троица“. Тази година базарът ще бъде с различна визия – коледна арка, светещ надпис, ефектно осветление, коледен кът и украса на павилиони.

Всички коледни елементи са LED и с най-висока степен на влагозащита.

Пред сградата на Общината се монтира 13-метрова обемна, светеща елха, както и Коледен кът с 10 обемни коледни фигури – Дядо Коледа, Снежанка, шейна, джудже, снежен човек, еленчета, трон, подарък и кутия за писма.

Срещу хотел „Дунав“ отново ще бъде монтирана Коледната светеща сфера с височина три метра – тип „Топка за елха“, а предледената пързалка ще бъде оформен малък коледен кът с обемни топки и 5-метровата светеща елха.

В пространството срещу Градските хали ще бъде аранжиран коледен кът от Коледна светеща елха – тип „Пирамида“, Коледен светещ подарък и сфера.

Общият брой на монтираните коледни елементи в целия град е 785 броя и 6600 метра гирлянди.

Сподели: