75 чувала с отпадъци събра екипът на Областна администрация Русе в деня на голямото чистене

75 чувала с отпадъци събра екипът на Областна администрация Русе в деня на голямото чистене

Екипът на Областна администрация Русе се включи за пореден път в най-мащабната доброволческа инициатива у нас, а именно кампанията „Да изчистим България заедно“. Доброволците от администрацията чистиха района около Телевизионната кула, като общото количество отпадъци, които бяха събрани от терена е 75 чувала.

В инициативата участваха и деца на служители от Областната управа.

Припомняме, че за втора поредна година страната ни стана част от най-голямата гражданска инициатива „Let’s Do It World“, като стартът на Световния ден на почистването беше даден именно в България, а финалът ще бъде през нощта на 21-ви септември в Хавай.

Очаква се доброволците в инициативата да маркират почистените от тях зони в картата на кампанията (http://daizchistim.bg) като посочват броя на участниците, името на организацията, обема на почистената площ и прикачат снимки преди и след почистването.

За справедливото отчитане приноса на различните институции и организации  в Областна администрация ще се приема информация за крайните резултати от почистването и за проведени съпътстващи събития на e-mail: governor@ruse.bg.

Сподели: