77 - годишният русенец Никола Габровски ще е най - възрастният участник в тазгодишното издание на Дунав Ултра

77 – годишният русенец Никола Габровски ще е най – възрастният участник в тазгодишното издание на Дунав Ултра

72-годишният Петър Димитров получава инструкции, преди началото на миналогодишното издание на 7️⃣0️⃣0️⃣-километровото велоприключение Дунав Ултра: Следвай реката 2020. Тази година Петър отново е сред участниците в масовото изминаване на нашия маршрут, но вече няма да е най-възрастният колоездач.

За участие в изданието Dunav Ultra: Back To The River 2021, във Видин се очаква да пристигне 77-годишният ветеран Никола Габровски от гр. Русе.

При рекорден интерес, на 3-ти септември от Видин, на пътешествие по маршрута ще се впуснат заедно 1️⃣5️⃣0️⃣ колоездачи от България и Румъния, с цел да достигнат успешно крайната му точка – с. Дуранкулак (Черно море).

Очаква се това да бъде голямата атракция по Дунава, през настоящата година.

Сред официалните контролни точки, през които ще трябва да преминат участниците, за да се сдобият с ценния Дунав Ултра Сертификат са: ЛОМ, ОРЯХОВО, ЛЕСКОВЕЦ, ОСТРОВ, КРУШОВЕНЕ, НИКОПОЛ, БЕЛЕНЕ, ДВЕ МОГИЛИ, РУСЕ, СРЕБЪРНА, СИЛИСТРА, ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО и др.

Каузата на събитието е популяризиране на веломаршута Дунав Ултра като най-популярен туристически такъв на Балканите, заедно с над 110 населени места, откъдето той преминава.

Сподели: