8 българи участват в турнира за мъже от веригата UTR Pro Tennis Tour в Русе с награден фонд от 20 хиляди долара

8 българи участват в турнира за мъже от веригата UTR Pro Tennis Tour в Русе с награден фонд от 20 хиляди долара

8 родни тенисисти започнаха участие в турнира за мъже от веригата UTR Pro Tennis в Русе. Състезанието с награден фонд от 20 хиляди долара и започна днес на кортовете на Общински тенис комплекс в Русе. Това е пети турнир у нас от веригата за тази година. През 2021 г. България организира 12 турнира от веригата UTR Pro Tennis.

България е представена от Динко Динев, Никола Колячев, Владимир Попов, Веселин Киселков, Васил Димитров, Самуил Конов, Алекс Ганчев и Александър Лазов.

Като част от огромните усилия, които БФТ полага за осигуряване на пълноценен международен спортен календар на нашите тенисисти, през 2020 г. бе подписан договор с американската организация Universal Tennis. Тя инвестира $40 млн. в провеждането на независима верига от професионални турнири със собствена рейтингова система, която оценява не само победите и загубите, но и спечелените и загубени сетове и геймове в мачовете.

Нашите състезатели имат само ползи от едно такова участие. Първо – запълват с мачове срещу чуждестранни противници паузите, в които не са на ITF турнири, без да им се налага да преминават през пандемичните процедури и карантиниране по границите. Второ – двубоите са все срещу равностойни противници, защото UTR системата разпределя състезателите по близък ранкинг. Трето – всеки тенисист има гарантирани пари от наградния фонд (по около $500), които нарастват с всяка победа.

Надпреварата в Русе е в схема от 20 тенисисти.. Те са разпределени в четири групи от пет състезатели.

Ето резултатите от днес:

ГРУПА „А“

Динко Динев – Драгош Игнат (Румъния) 4-6, 6-4, 3-6

Никола Колячев – Владимир Филип (Румъния) 6-2, 6-4

Теодор Гуича (Румъния) – почива

ГРУПА „B“

Владимир Попов – Сам Бътлър (Великобритания) 0-6, 2-6

Веселин Киселков – Иван Лутаревич (Беларус) 0-6, 0-6

Николас Кямбъл (Кипър) – почива

ГРУПА „C“

Васил Димитров – Тимур Мауленов (Казахстан) 6-4, 6-4

Богдан Борза (Румъния) – Джеордже Шинтеие (Румъния) 6-4, 6-0

Кристос Кисидис (Гърция)

ГРУПА „D“

Алекс Ганчев – Самуил Конов 7-6(4), 2-6, 6-4

Иван Денисов (Русия) – Ескандер Гуруев (Украйна) 6-1, 6-1

Александър Лазов – почива

Състезанието се провежда със помощта на спонсорите: Община Русе, Такси 8806, хотел Косполитен Русе, NBI Systems, Sports Inside You и Acerbis Italia Sp.A.

Сподели: