вируси атакуват човека

8 новозаболели от коронавирус установени за 24 часа в Русенска област, двама са починали

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани осем нови случая на коронавирус. Става дума за четири жени и двама мъже на възраст между 32 и 82 години, както и две деца съответно на година и на пет години. Седем от осемте случая са от община Сливо поле, като шест от тях са от гр. Сливо поле, а 59-годишен мъж е от село Голямо Враново. Сред заболелите от гр. Сливо поле са и двете деца, споменати по-горе.

Хоспитализирани са четирима души, като от община Сливо поле са двама мъже на 59 и 73 години, както и жена на 73-годишна възраст. Жената и мъжът, които са на 73 години са на болнично лечение в УМБАЛ „Канев“, а 59-годишният мъж, живеещ в Голямо Враново е в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. От гр. Русе има един единствен пациент – 82-годишна жена, която е хоспитализирана в УМБАЛ „Канев“. Всички от новопостъпилите на болнично лечение пациенти са в стабилно състояние, но са с придружаващи заболявания.

Останалите четирима души от Сливо поле са оставени под домашна изолация. За момента те са без сериозни оплаквания и в добро общо състояние.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна 337 души, като активните случаи са 60. От тях 20 са на болнично лечение, а 40 са под домашна изолация.

От активните случаи 40% са мъжете, а жените са 60%, което като бройка е съответно 24 и 36. Абсолютно същото е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 201 са жените, а мъжете са 135, което в проценти е респективно 60% и 40%.

За изминалите 24 часа има и петима нови излекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 258.

Същевременно през вчерашния ден са починали двама мъже на 84 и 86 години съответно от Русе и Голямо Враново. Те са било с положителен PCR тест и съответно хоспитализирани в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, както и в отделението за лечение и наблюдение на УМБАЛ „Медика Русе“. И двамата са били с придружаващи заболявания, като 86-годишният мъж е страдал и от сърдечно-съдови заболявания. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалите. Така смъртните случаи на хора с COVID-19 от област Русе станаха 18, като девет от тях са от дома за стари хора.

Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“.

Сподели:

Още новини от деня