вирус

8 починали и 144 новозаразени с коронавирус в Русенска област за 24 часа

Време за прочитане: 1 мин.

144 са новите случаи на COVID-19 в област Русе за изминалото денонощие, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Най-много нови случаи са установени в община Русе – 121. От останалите 23 случая 8 са в община Ветово, по 5 в Иваново и Сливо поле, както и 3 в Борово. Също така по един новозаразен има в общините Бяла и Ценово. За последните 24 часа няма новозаболели в Две могили. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта достигнаха 5215 души, а активните случаи са 2374. По последни данни към момента общо 461 души се намират на лечение в болниците от региона, като 23-ма от тях са на интензивно лечение.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели още 73 души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 2654. За съжаление вчера са починали четирима мъже и четири жени с положителен PCR тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 187, от които 103 мъже и 84 жени на възраст между 27 и 98 години.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе се нарежда на 7-мо място по заболеваемост в страната. Преди Русе са областите София (град), Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград и Стара Загора, а след Русенско се нареждат Сливен, Пазарджик и София. С най-малко нови случаи за изминалото денонощието е област Велико Търново – 11.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели:

Още новини от деня