8 чуждестранни студенти получиха грамоти за отличен успех по случай 24 май

8 чуждестранни студенти получиха грамоти за отличен успех по случай 24 май

Днес се проведе традиционната среща на чуждестранните студенти с академичното ръководство на Русенския университет, посветена на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

 Ректорът на университета чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев връчи грамоти за отличен и много добър успех. Тази година с най-добри постижения са 37 студенти, в това число 8 отличници. С пълен отличен успех е Мария Хондродиму от Р Гърция, ІII курс, сп. „Ерготерапия“. 

8 чуждестранни студенти получиха грамоти за отличен успех по случай 24 май

От Подготвителния курс по езикова и специализираща подготовка за отличен успех получиха грамоти четирима, а за много добър успех – трима студенти.

Ректорът поздрави чуждестранните студенти за усърдния труд и постигнатите високи резултати на език, който не е майчин за тях. Пожела им успешна сесия и бъдещи успехи. Той припомни, Русенският университет е техен втори дом и се надява винаги да носят топли спомени в сърцата си от годините на обучение в нашата Алма Матер. На тържеството присъстваха и проф. Пламен Кангалов, зам.-ректор по Учебната работа и проф. Велизара Пенчева – председател на Общото събрание. Проф. Красимир Мартев, директор на дирекция „Чуждестранни студенти“ също поздрави чуждестранните студенти по случай празника и им пожела здраве, късмет и успехи.

Чуждестранните студенти, които се обучават тази година в Русенския университет са от 23 държави: Австрия, Албания, Виетнам, Грузия, Гърция, Индия, Ирак, Йордания, Казахстан, Камерун, Кипър, Кувейт, Колумбия, Люксембург, Молдова, Нигерия, Пакистан, Румъния, Русия, САЩ, Сърбия, Турция, Украйна.

Сподели:

Още новини от деня