вируси атакуват човека

86 нови случая на COVID-19 са установени на територията на област Русе за изминалото денонощие

86 нови случая на COVID-19 са установени на територията на област Русе за изминалото денонощие, като 84 от тях са оставени под домашна изолация, а двама са хоспитализирани. Това показват данните на Регионалната здравна инспекция. Най-много нови случаи са установени отново в община Русе – 82, докато в Борово, Две могили и Ценово няма заболели за последните 24 часа. Същевременно е отчетен нов ръст сред излекуваните. Само през вчерашния ден те са се увеличили с 42-ма, което означава, че оздравелите в Русенско от началото на пандемията станаха 541. За съжаление вчера двама души с положителен PCR тест за коронавирус, които са били хоспитализирани, са починали. Става дума за 72-годишна русенска и мъж на 53 години от Басарбово. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 40, от които 17 жени и 23-ма мъже.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал, то става ясно, че за денонощието област Русе се нарежда на шесто място по заболеваемост в страната. Преди Русе са София (град), Пловдив, Варна, Благоевград и Шумен, а след Русенско са Монтана, Перник и Бургас. С най-малко нови случаи за изминалото денонощие е област Видин – 2.

От март до днес диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе са вече 1541, като активните случаи са 960. От тях 117 са на болнично лечение, а останалите 843 под домашна изолация.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: