вируси атакуват човека

9 новоустановени болни от коронавирус в Русенска област за 24 часа, 4 са починали

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие са установени 9 нови случая на COVID-19 в област Русе, като излекувани за последните 24 часа няма. Четирима от новозаразените са от община Русе, трима от Борово и двама от Две могили. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8045, а преболедувалите остават 7243. Активните случаи са 333. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 119 души, но сравнително висок остава делът на тези, намиращи се в реанимация – 32-ма

Същевременно за последното денонощие са починали още трима мъже и една жена с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 469 на възраст между 26 и 98 години. 288 от тях са мъже, 181 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 18-то място по заболеваемост в страната наравно с Габрово, като разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко са съответно Видин и Разград – по три случая.

До момента са поставени общо 2338 дози от ваксината на „Пфайзер“/„Бионтех“, като повторна доза са получили общо 626 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. През изминалото денонощие са поставени 138 дози от споменатата ваксина.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: