вируси атакуват човека

951 са заболелите от март досега от коронавирус в Община Русе

Както беше обявено по-рано през деня от Областния оперативен щаб на територията на Русе и региона са констатирани 129 нови случая на коронавирус, с което общият брой на диагностицираните с COVID-19 стана 1133 души. От новоустановените случаи двама души са под домашна карантина в други области.

По данни на Регионалната здравна инспекция мрачната класация е водена от община Русе, където случаите до днес са 951. От останалите седем общини на следващо място, но с изключително голяма разлика, е Сливо поле, където бройката на заразените от март насам е 58. След тях са общините Иваново с 40 заболели, Бяла с 35, Борово с 20, Две могили с 13, Ветово с 10 и с най-малко установени положителни проби са в Ценовско, като в самото Ценово случаите са 4, а в Пиперково 2.

Ако трябва да се даде по-детайлна картина за всяко населено място от общините, където е констатирана коронавирусна инфекция, то тя би изглеждала по следния начин.

Както стана ясно от представената по-горе информация най-много заразени с коронавирус има в най-голямата община Русе, където техният брой е 951. В гр. Русе те са 895, а след него е село Николово с 12, гр. Мартен с 11, Басарбово с 9, Сандрово и Червена вода с по 8, Тетово с 3, Семерджиево и Бъзън с по 2 и Ново село, където има един установен случай.

В община Сливо поле с COVID-19 са установени общо 58 случая, като в самото Сливо поле техният брой е 32, следвани от селата Голямо Враново с 12, Бабово с 4, Борисово с 3, Ряхово и Стамболово с по двама, както и Малко Враново, Кошарна и Юделник с по един случай.

В община Иваново картината е малко по-различна. Там най-масово коронавирусът се е разпространил не в общинския център, а в село Щръклево, където има 16 случая. Следващите места са отредени за Кошов и Красен, където има по 6 случая, както и за Божичен с 5. По един случай има и в селата Иваново, Нисово, Табачка, Церовец, Пиргово, Червен и Сваленик.

В Беленско най-много са случаите в самия град Бяла – 24, а на следващо място е село Лом Черковна, където болните са 8. По един случай има и в селата Бистренци, Ботров и Стърмен.

Същевременно в община Борово има само две населени места с потвърдени случаи на коронавирус, а именно Борово, където техният брой е 16 и Брестовица с 4.

В Две могили отново най-голямо е числото на заразените е в града – 5, по 2 случая има и в Баниска, Кацелово и Острица и по един в Каран Върбовка и Чилнов.

Във Ветово коронавирусът е застигнал общо 4 населени места. Пет от случаите са в град Ветово, три в Глоджево и по един в Смирненски и Сеново.

През днешния ден отново най-много случаи са установени в град Русе, като за изминалото денонощие броят на новозаразените в гарда е 110.

Сподели: