B2B форум с норвежки компании в София организира Българо-румънска палата

Миналата година Българо-румънската търговско-промишлена палата започна проект „За по-зелен растеж“, насочен към българските МСП. Финалното събитие по проекта ще се състои на 21.02.2024 г. (сряда) от 11:00 ч. в Гранд Хотел „Милениум“ в София.

По-долу може да се запознаете с норвежките компании, които ще присъстват:

  • Zimmer and Peacock – разработчик на сензори за почва, храни, вода, биосензори за медицинска диагностика;
  • Monitor – компанията разработва ERP система (система за планиране на ресурсите в предприятието), приложима в множество сектори;
  • Electronic Coast – индустриална асоциация и клъстер, включващ около 40 фирми в областта на електрониката и ИКТ (информационни и комуникационни технологии);
  • USN – Университетът на Югоизточна Норвегия, чиито изследователски отдел работи в областта на енергията, климата, околната среда.
  • SINTEF – изследователски институт с проучвания в областта на климата и околната среда, дигитализация, храни и селско стопанство, здравеопазване и медицина, микросистеми и нанотехнологии и други.

форумът има за цел да създаде платформа за диалог и сътрудничество между български и норвежки компании от различни индустрии. С акцент върху иновациите, устойчивостта и цифровата трансформация форумът ще покаже потенциала за растеж и инвестиции на двата пазара. По време на форума за иновационни решения в зелената индустрия в България ще бъде представен уеб базиран дигитален каталог с практически, готови за използване иновационни решения за зелената индустрия за българските фирми.

Един от акцентите на форума ще бъде сесията за намиране на партньори, на която участниците ще могат да проучат потенциални партньорства. Представители на български и норвежки компании ще имат възможност да обменят идеи и да положат основите на бъдещо сътрудничество, което може да стимулира икономическия растеж в двете страни.

Всички представители на МСП, които владеят свободно английски език и имат интерес за среща с фирми от Норвегия, могат да се регистрират през сайта на Българо-румънска палата не по-късно от 16.02.2024 г.

Сподели: