„Creative Center Ruse“ в Русе

„Creative Center Ruse“ в Русе

Щастливи сме да ви съобщим, че новосъздадената обучителна зала на ул. „Николаевска“ 40А вече има свое име и лого „Creative Center Ruse“.

Както повеляват новите технологии  „Creative Center Ruse “ разполага и със собствена Фейсбук страница – https://www.facebook.com/CreativeRuse. На нея ще се качват новини за предстоящи курсове, както и изработените проекти на курсисти – филмчета, снимки и др.

„Creative Center Ruse “ ще бъде съчетание от високотехнологична обучителна зала, която да позволи на младите хора на град Русе да получат знания чрез специализирани обучителни курсове за гейминг индустрията, анимационната индустрия и др. Това ще позволи на успешно завършилите курса да реализират свои проекти в тези области. Залата разполага с графични таблети, компютри от най-висок клас, 3D очила, камера за 360-градусови снимки и филми, както и последно поколение Mac Pro. Поради усложнената епидемиологична обстановка в момента Центърът ще работи при намален капацитет и предимно онлайн.

Центърът ще работи в тясно сътрудничество със Фейсбук група „Креативно Русе“ която обедини творчески мислещи хора.

„Creative Center Ruse“ е единствен по рода си в Северна България. Разработването на иновативната концепция поставя града ни отново на първо място в прилагането на най-новите технологии в обучението на младите хора.

„Creative Center Ruse “ е част от Проект CODE (Компетентни възможности за цифрова заетост). Водещ партньор е  Агенция за развитие на човешките ресурси, в партньорство с още седем организации от Италия, Естония, Гърция, Литва, Румъния и разбира се България. Той е финансиран от ЕИП и Норвежкия Фонд за субсидии за младежка заетост (EEA and Norway Grants).

Сподели: