E-STEAM седмица в ПЧСУ „Леонардо да Винчи“ град Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

Последната седмица /20-27 септември/ бе E-STEAM седмица за ПЧСУ „Леонардо да Винчи“.

Проектът „E-STEAM – Equality in Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics“ или „Равенство в науката, технологиите, инженерството, изкуството и математиката“ е двугодишен, финансиран по програма ЕРАЗЪМ+  и по него работят партньори от пет държави – Румъния, Португалия, Испания, Гърция и България. Целта е повече момичета и млади жени да бъдат заинтересовани и привлечени от реализация в областта на STEM професиите, които са свързани с точните науки и новите технологии.

На 20 септември се проведе среща между ментори и обучаеми от  ПЧСУ“Леонардо да Винчи“ по този проект, като жени, с приемани като типични мъжки професии, приеха да бъдат кариерни консултанти на младежи между 11 и 18 години.

 На 25 и 26 септември в Кастелон де ла Плана, Испания се проведе поредната работна среща на партньорите по проекта. Домакин бе Fundacion Universitat Jaume I-Empresa.          

Вече са разработени уроците и платформата за дистанционно обучение на учители и on-line срещите между ментори и обучаеми. ПЧСУ „Леонардо да Винчи“ подготви обучителните материали предназначени за най-малките.

Сподели:

Още новини от деня