efbet e-sports

EFIRBET: Как да се забавляваме с електронни спортове в efbet

Електронните спортове, макар и да се считат за сравнително нова дисциплина, се практикуват още в края на 80-те години. Тогава все още липсват по-мощните компютри, високоскоростният интернет и заглавията, които да се превърнат в глобален спорт. Началото на този вид спорт започва с добрите стари конзоли. С времето тази индустрия се промени. Горните изисквания се изпълниха и всичко сякаш започна на шега. Някои страни насочиха вниманието си към търсенето на най-добрите играчи и всичко останало е история.

Гейминг индустрията в момента генерира милиарди и спокойно може да се нареди по приходи до филмовата и музикалната индустрия. Нещо повече, феновете ѝ се увеличават дори докато четете тези редове, а удоволствието наистина е голямо, както за зрителите, така и за самите играчи. За някого би звучало странно да съществуват професионални електронни спортисти, но когато обърнем внимание какви приходи генерират за година в големите турнири, тогава можем да се изненадаме от невероятните успехи.

Към това добавяме приходите от спонсорство и реклама, за да получим официална спортна дисциплина, при това с тенденция да се превърне в олимпийски спорт. И както се досещате, скоро и букмейкърите започнаха да добавят електронните спортове в своето портфолио. Какво трябва да знаем за тях, когато говорим за поставянето на залози. В онлайн платформата на efbet ще открием секция с електронни спортове, която освен това предлага директен стрийм на сблъсъка. На първо четене се практикуват заглавия като FIFA, Counter-Strike:GO, Dota 2 и League of Legends. Всички те са известни с това, че отговорността за победа зависи от самите играчи. Първите две заглавия най-вероятно нямат нужда от много представяне. Всеки човек с персонален компютър най-вероятно е играл поне веднъж и двете.

Футболният симулатор е поле за изява на най-различни отбори. Професионалистите са усъвършенствали играта си до съвършенство и по тази причина можем да станем свидетели на много по-съвършени и колосални сблъсъци, отколкото в реално футболно дерби. Обикновени един мач се решава в 2 срещи от по 6 минути – напълно достатъчни за излъчването на победител. При поставянето на залози няма да открием много изненади, отново откриваме пазари като краен резултат и под/над.

В Counter-Strike:Go ще открием пазари като първи пистолетен кръг (запознатите с играта ще знаят, че началото винаги започва именно така), след това може да се правят залози за първи отбелязан фраг, краен резултат и на колко карти например ще се проведе срещата. Dota 2 и League of Legends са стратегически игри, които изискват малко повече внимание и планиране. Динамични са и често изискват резки промени на стратегията или адаптиране. Макар и да си приличат, професионалистите знаят тънкостите в тези заглавия.

Къде се крие удоволствието от тази игра? Трябва да знаем, че електронните спортове са добре разработени и често срещите идват с адекватен коментар, подробна статистика и много точно отразяване на самото събитие. Към това добавяме и хирургическа точност, както и професионализъм на най-високо ниво. Един поглед е достатъчен, за да установим разликите между любителят на игри и професионалистът. Впрочем сложността може спокойно да се оприличи като свиренето на сложно музикално произведение на пиано – всяка секунда е от особено значение. А когато говорим за отборни сблъсъци, тогава можем да си представим хармонията на цял оркестър. Уменията на един отбор се забелязват още в първите рундове и доказват много ясно как ще се развие следващият сблъсък.

Сподели: