Europe Direct - Русе ще е домакин на информационното турне Европейски мрежи без граници 2020

Europe Direct – Русе ще е домакин на информационното турне Европейски мрежи без граници 2020

Europe Direct - Русе ще е домакин на информационното турне Европейски мрежи без граници 2020

През следващата седмица в Североизточна България ще се проведе традиционното турне на информационните мрежи на Европейската комисия. От 29 септември до 2 октомври, в Русе, Тутракан и Разград са организирани информационни събития на открито за гражданите. Участниците са познати от предишни издания на турнето: Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), Европейски потребителски център, Бюро „Творческа Европа МЕДИА“ – България, Европа Директно – София и с домакинството на Европа Директно – Русе.

Към европейските информационни мрежи ще се присъединят и експерти от мрежата за живот и работа в ЕС EURES, европейската мрежа в подкрепа на бизнеса Enterprise Europe Network, както и местният офис на EuroDesk, изпълняващ дейности по Програма „Еразъм+” и „Европейски корпус за солидарност“, заедно със съпътстващите дейности „Еврогайдънс“, „Европас“ и „eTwinning“. По време на събитията гражданите ще могат да получат безплатна информация за правата си при пазаруване, пътуване, учене, работа и други дейности в Европейския съюз. В страната мрежите функционират в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България. Инициативата се провежда всяка година в различни региони на страната и се радва на голям интерес от страна на местните общности.

В Русе, част от програмата на турнето е и безплатна за гражданите кинопрожекция на филма “Човек на име Уве“.

Програмата на Информационното турне:

16:00 – 19:00 часа – Информационно събитие, пл. „Свобода“
19:30 часа – прожекция на филма „Човек на име Уве“, Римска крепост Сексагинта Приста в партньорство с бюро „Творческа Европа МЕДИА“ – България, Регионален исторически музей – Русе

Вход свободен

Сподели:

Още новини от деня