форд мустанг

Ford отбелязва производството на 10-милионния Mustang

Време за прочитане: 3 мин.

Ford отбелязва производството на 10-милионния Mustang – най-продаваната спортна кола в Америка за последните 50 години и в света за три поредни години.

10-милионният Ford Mustang е високотехнологичен кабриолет GT с V8 двигател, 460 к.с. и 6-степенна механична трансмисия, цвят Wimbledon White, оборудван с най-модерните технологии в помощ на водача и произведен в завода на Ford в Мичиган. Първият сериен Mustang (шаси 001), произведен през 1964 г. е бил същият цвят и модел, с 3-степенна механична трансмисия и V8 двигател със 164 к.с.

„Mustang е в сърцето и душата на тази компания и е любимец на целия свят“, заяви Джим Фарли, Президент глобални пазари, Ford Motor Company. „Всеки път, когато видя Mustang да минава по улица в Детройт, Лондон или Пекин, се вълнувам толкова, колкото и когато купих първата си кола – Mustang купе от 1966 г., който карах из страната като тийнейджър. Mustang предизвиква усмивки, независмо от езика“.

Ford отбелязва крайъгълния камък с празненства за служителите в централата в Диърборн и в завода си Flat Rock, САЩ, включително с ниско прелитане на бойни самолети P-51 Mustang от Втората световна война и с парад на автомобили Mustang, произведени през 5те десетилетия, който преминава от Диърборн до завода Flat Rock, където се произвежда Mustang понастоящем.

За 54-годишната си история, Mustang се е произвеждал също и в Сан Хосе, Калифорния, Метуген, Ню Джърси и в оригиналния завод в Диърборн, Мичиган.

Най-продаваната спортна кола

Mustang е най-продаваният спортен автомобил в Америка за последните над 50 години, според анализите на Ford за общия брой регистрации на нови автомобили за периода 1966-2018 г. на всички спортни коли, за които IHS Markit има данни.

Ford е продал над 38 000 автомобила Mustang в Европа от старта на продажбите в региона през 2015 г.

Миналата година Mustang е имал повече продажби от Porsche 911 на 13 европейски пазара, вкл. Великобритания и Испания. Водещите 5 европейски пазара по продажби на Mustang през 2017 г. са Германия, Великобритания, Франция, Белгия и Швеция.

По-добър от всякога

Новият Ford Mustang предлага още технологии, вълнуваща динамика и повече опции за персонализация от когато и да било.

Новият Ford Mustang е с по-атлетичен дизайн и вискотехнологичен интериор с меки на допир материали и 12-инчов дигитален инструментален панел. Усъвършенстваните двигатели включват 5.0-литровия V8 двигател с 450 к.с. и 10-степенна автоматична скоростна кутия, с ускорение 0-100 км/ч за 4.3 секунди, разход на гориво 12.1 л/100 км и СО2 емисии 270 г/км*. 6-степенната механична трансмисия е окомплектована с нова технология за по-рафинирана и бърза смяна към по-ниски предавки.

Модерните технологии включват адаптивно окачване MagneRide®, избираеми режими на шофиране и активна изпускателна система. Новите системи в помощ на водача включват асистент за превенция на сблъсъци и засичане на пешеходци и асистент за спазване на лентата.

За да отбележи 50-ия юбилей от легендарния филм на Warner Bros., по-рано тази година Ford представи специална версия Ford Mustang Bullitt, задвижван от 5.0-литров V8 двигател.

Повече за колата можете да научите в представителството на Мото Пфое в град Русе, на булевард Липник.

# # #

BULLITT и всички свързани герои и знаци© & TM Warner Bros. Entertainment Inc. (s18)

MagneRide е търговска марка на BWI Group

*Декларираните данни за разхода на гориво/енергия, нивото на емисиите на CO2 и електрическия пробег са измерени съгласно техническите изисквания на Европейска наредба (EО) 715/2007 и (EО) 692/2008 в актуализирания й вариант. Разходът на гориво и CO2 емисиите са определени за вариант на автомобила, а не за конкретен автомобил. Приложената стандартна процедура на тестване позволява сравнението между различни типове автомобили и различни производители. Освен икономията на гориво на автомобила, начинът на шофиране, както и други нетехнически фактори играят роля при определянето на разхода на гориво/енергия на автомобила, нивото на емисиите на CO2 и електрическия пробег. CO2 е основният парников газ, отговорен за глобалното затопляне.

От 1 септември 2017 г. определени нови автомобили ще получат одобрение на типа чрез Световната хармонизирана тестова процедура за леки автомобили (WLTP) съгласно Директива (ЕС) 2017/1151 в актуализирания й вариант, което е нова, по-реалистична тестова процедура за измерване на разхода на гориво и емисиите на CO2. От 1 септември 2018 г. WLTP напълно ще измести Новия европейски цикъл на шофиране (NEDC), който е настоящата тестова процедура. Докато NEDC бъде изместен изцяло, разходът на гориво и CO2 емисиите по WLTP ще бъдат сравнявани с NEDC. Ще има вариации спрямо предишните емисии и разход на гориво, тъй като някои елементи на тестовете са променени, т.е. един и същ автомобил може да има различен разход на гориво и различни CO2 емисии.

Сподели:

Още новини от деня