hesburger-1

Hesburger отваря в Русе първият истински fast-food ресторант след затварянето на McDonald’s

Финландската верига за бързо хранене Hesburger е избрала Русе за един от следващите си ресторанти в България. Очаква се той да отвори врати в края на януари, а в момента се подготвя и мястото, където ще се помещава той – улица Александровска 43 (на снимката).

Къщата бе изцяло реновирана, като строителните дейности продължават и в момента.

hesburger 2
Мястото на бъдещия ресторант

Според информация от Уикипедия „Hesburger“ е финландска верига ресторанти за бързо хранене, базирани в Централна и Източна Европа. Това е най-разпространената верига за бързо хранене във Финландия, Естония, Латвия и Литва, като в тези страни е по-популярна и от Макдоналдс. Веригата има и ресторанти в Русия, Беларус, Германия, Украйна и България (11 на брой).

Компанията предлага в своите ресторанти за бързо хранене хамбургери, пържени картофи, салати, десерти, шейкове, кафе и други напитки. Името на компанията идва от прякора на нейния основател – Хеики „Хесе“ Салмела.

Изглед към един от ресторантите на веригата

Веригата отваря първия си ресторант в България през 2016 г., а впоследствие инвестира над 7 милиона лева и достига 15 на брой ресторанта (към края на 2018 г.), като целта и е да отвори 50 ресторанта за 10 години. Ресторанти има и в такива градове като Добрич и Кърджали. Предвидените за този период инвестиции са 35 милиона евро.

Hesburger е поредната верига ресторанти за бързо хранене, която стъпва в Русе. След неуспешното начало на KFC през 90-те, и напускането на McDonald’s през 2003 г., към Русе липсва интерес и на други вериги, присъстващи в страната като Subway или Burger King. Все пак, близостта до румънската столица Букурещ компенсира донякъде липсата на подобни места за хранене.

Сподели:

Още новини от деня