икея палади

IKEA отвори днес втори магазин в Букурещ

Шведската верига за мебели и стоки за дома IKEA отвори днес втори магазин в румънската столица Букурещ. Той се намира на булевард Теодор Палади 51, в източната част на столицата, на изхода към магистралата за Констанца.

Работата по новият магазин започва преди 2 години и струва 86 млн. евро, пише румънското издание на Forbes. Общата площ на сградата е 37 000 кв. м., а работното време е същото като първия магазин в Банеяса – от 10 до 22 часа всеки ден. Магазинът е най-големият на веригата в Югоизточна Европа.

Той ще разполага с 1300 места за паркиране, 550 места в ресторанта, традиционното бистро, магазин за шведски деликатеси и детски кът.

IKEA планира да открие още 3 магазина в Румъния в близките години. Те ще са разположени в градовете Клуж, Тимишоара и Брашов. За миналият отчетен период от една година, над 18 млн. души са преминали през единственият до момента магазин в столицата, а и в страната.

За много русенци и жители на Североизточна България, запознати с марката, IKEA в Букурещ е предпочитано място за пазаруване. Не само поради близостта до столицата, но и поради по-ниските цени от единствения магазин на веригата у нас – този в София. Туристически агенции често включват посещение в IKEA като спирка по време на екскурзии.

сн. Forbes Romania

Сподели:

Още новини от деня