jysk domko

Jysk отваря на 13 декември, CBA и Billa реновират магазини

След като отвори врати в градове като Шумен, Добрич и Видин, след около 3 месеца и в Русе се очаква да отвори магазин на датската верига за стоки за дома „Jysk“ (Юск). Точната дата е 13 декември, но може да се промени при непредвидени обстоятелства. До септември веригата има 23 магазина в България, а плановете й са до края на 2019 да отвори още 9. Магазинът в Русе се изгражда в момента, съвместно с този на Домко – друга подобна верига, но от висок клас.  Обектът на бившата Билла на бул. Липник се преустройва от Агрогруп, а крайният срок за завършване е 5 октомври 2018 г. (на снимката по-горе)

cba garata

Междувременно СВА е значително напреднала в реконструкцията на съществуващ отпреди 1989 година супермаркет в кв. Мидия-Енос до Централна ж.п. гара. В момента се подменя дограмата, асфалтирани са подходите към магазина и паркинга, доставени са касите и част от търговското оборудване.

billa bozveli

Друга верига, Billa наскоро откри обновеният си супермаркет на бул. Бозвели. Той бе временно затворен за около месец докато тече реновирането му.

Lidl в кв. Дружба и кв. Здравец също претърпяха частични строителни дейности, като бяха разширени зоните за приготвяне на хляб за сметка на част от паркинга за колички.

Междувременно в Гюргево от няколко месеца работи магазин на веригата Jysk (на снимката по-горе), който отвори в търговски парк до ж.п. гарата, заедно с Lidl, Pepco (полска верига за детски дрехи и стоки за бита с няколко магазина в града) и магазин за играчки. През миналата година, с изтеглянето на Billa от Румъния мястото й бе заето от Carrefour, като в Гюргево френската верига има няколко магазина в различни формати. Penny Market, които също напуснаха България, разполагат с два магазина в съседният на Русе румънски град. В Гюргево са представени още Mega Image, част от белгийската Delhaize, част от която бе и веригата Пикадили (също напуснали България), Kaufland, местната Profi, Supeco – евтин магазин, част от веригата Carrefour и други.

От този месец в Румъния, а догодина и в България стартира още една верига – немската KiK Textil-Diskont – за дрехи на достъпни цени. Веригата разполага с над 3500 магазина в Германия и Източна Европа.

Сподели: