Opera-Symphony-Rock концерт-спектакъл в Русе на 4 август

Opera-Symphony-Rock концерт-спектакъл в Русе на 4 август

Държавна опера-Русе със своите солисти и оркестър, съвместно с Рок група „КИКИМОРА“ утвърждават традицията всяка година в началото на горещото лято да наградят своята публика с горещ Opera-Symphony-Rock концерт-спектакъл.

Музикантите поставят заглавието на програмата, което е силно послание, отправено в дните на изпитания и тревоги, в които живеем. Да, ние сме ДЕЦА НА СВОЕТО ВРЕМЕ и трябва не само да понесем тежестите на битието, но и да бъдем смели да посочим злото, да го назовем с истинското му име и да променим света – всеки до края на силите си.

„Child in Time“ (в буквален превод „Дете във време“) е началото на първия стих от текста на песента на британската хард-рок група „Дийп Пърпъл“ от албума „Deep Purple in Rock“, издаден през 1970 година. Песента е написана от тогавашните членове на групата.

Стиховете говорят за изпитанията на времето, донесло протести и въоръжени конфликти в годините на Студената война. За съжаление днес, половин столетие по-късно, сме принудени отново да се сблъскаме със силата на омразата и ужасите на войната. В песента напълно се разгръщат невероятните певчески способности на Иън Гилън. Мелодията плавно и неусетно преминава от смирен артистичен речитатив до протеста на невъобразими певчески височини. Китаристът Ричи Блекмор се включва с бавно соло, което достига шеметна скорост.
Всички ние сме деца на своето време. То безмилостно оставя белезите на своите предизвикателства в нашите души, в нашите сърца, в нашето съзнание. Често, очаквайки рикошетите от неговите удари, не ни остава нищо друго освен да изкрещим със силата на песента.

Диригент: Димитър Косев

Рок група „КИКИМОРА“ в състав:
Николо Коцев – китари и вокали
Никола Здравков – соло вокал
Николай Тодоров – ударни и вокали
Николай Цветков – бас
Александър Антов – клавишни

С участието на солистите на Русенската опера
Даниела Караиванова, Петър Костов и Теодор Петков

Концертмайстор – Тамара Лазарова

В програмата:
Избрани хитове на легендарните Deep Purple и Rainbow

Оркестрации и аранжименти – Николо Коцев

Оркестър на Държавна опера – Русе

Билети на каса Опера и на www.ruseopera.com и Grabo.bg

Сподели: