Pусенската поетеса Руслина Александрова се обръща към своите читатели в новия си проект „Сборник стихове и философски импресии „Пет минути живот”

Pусенската поетеса Руслина Александрова се обръща към своите читатели в новия си проект „Сборник стихове и философски импресии „Пет минути живот”

„Ако се изгубите във „вечността“ на егото, дайте си мислено само пет минути живот и се върнете при ЛЮБОВТА.“ С  това послание русенската поетеса Руслина Александрова се обръща към своите читатели в новия си проект „Сборник стихове и философски импресии „Пет минути живот”.  Той ще включва стихове и импресии, сътворени от нея през различни периоди от творческото й битие.

Книгата предстои да бъде издадена, благодарение на финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Творчески инициативи 2020“. Част от проекта е и представянето и популяризирането на този културен продукт чрез различни комуникационни канали.

С тази цел вече е създадена Фейсбук страница „Пет минути живот“, където всеки, който се интересува от творчеството на Руслина Александрова, може да прочете и коментира част от творбите, които ще бъдат издадени. На страницата ще се публикува информация и за всички предстоящи съпътстващи събития, в които изкушените от изкуството могат да се включат. Съвсем скоро ще бъде изработен и качен видео анонс, който ще представи автора и част от творбите по атрактивен и артистичен начин.

С произведенията си Руслина Александрова ще провокира и аудиторията на художници и визуални артисти да създадат по тях свои творби. В това своеобразно Творческо ателие могат да се включат ученици, студенти, професионалисти и любители, които биха се вдъхновили да покажат духовната и емоционална връзка между писаното слово и визуалното изкуство. Как ще стане това, те ще научат скоро от фейсбук страницата на проекта. По време на представянето на книгата „Пет минути живот“ в Регионална библиотека „Любен Каравелов“, създадените художествени творби ще бъдат подредени в изложба и показани пред публика.

Руслина Александрова е родена в Русе. Педагог по образование и журналист по призвание, от 1994 година работи в местния вестник „Утро“ като криминален репортер. Със свое журналистическо разследване печели Първа награда за разследваща журналистика на Асоциация „Разследващи журналисти“, английската фондация „Гардиън“ и Центъра за развитие на медиите за 2001 година, което й осигурява стаж във Великобритания в изданията на най-авторитетната британска пресгрупа „Гардиън“ – „Обзървар“ и „Манчестер ивнинг нюз“. Първата й поетична книга „Миди в пепелник“ излиза през 1999 година.

Руслина Александрова изказва своята благодарност на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ за подкрепата по организацията на събитията, които ще популяризират новата й книга „Пет минути живот“.

Сподели: