Предстои Ruse Summer Festival 2021 от 28 юни до 4 юли

Ruse Summer Festival ще се проведе от 28 юни до 4 юли

Ruse Summer Festival ще се проведе от 28 юни до 4 юли. Мястото за провеждане на събитието остава непроменено и през тази година. Сцената ще бъде разположена на ул. Братя Обретенови 15, или както мястото е по-известно – двора на бившето училище по ж. п. транспорт. Основната цел на фестивала е да даде възможност на всички русенски самодейни формации да се качат на голямата сцена с качествени звук и осветление и да могат да представят своето творчество, без да има ограничения по отношение на стил, възраст или други критерии на изпълнителите, като единственият стил, който няма да бъде допуснат на фестивала,
е чалгата.

И тази година водещ на събитието ще бъде Момчил Михайлов – Момо. Негови асистенти ще бъдат Василена Иванова и Никол Христова, чиито талант изгря в трупата за импро театър ВиЖна, както и Мила Керчева, която идва от семейство на потомствени музиканти и е дъщеря на небезизвестната Цена Бунарджиева от Vivaldi Metal Project.

Тази година във фестивала ще участват 17 русенски и 5 гостуващи групи, като две от тях са нашите хедлайнери – Подуене Блус Бенд и Джеръми.

Концертните вечери са разделени по стилове, за да може любителите на отделните жанрове спокойно да посетят фестивала в конкретна вечер. Програмата можете да видите в сайта на фестивала – rusefest.com.
Билети за фестивала се продават единствено на страницата на фестивала rusefest.com или на място на входа на фестивала. Цените за достъп до събитието са максимално ниски – еднодневен билет може да се закупи на символичната цена от 5 лв, а седмичният е на още по-добро предложение от 15 лв и включва всички фестивални вечери. Единствено в петък и събота цените на билетите ще са съответно по 10 лв за всяка вечер заради гостуващите хедлайнери.

Тук е моментът да споменем нашите спонсори и партньори. Започваме с най-важния партньор в лицето на община Русе, които ни оказват съдействие от всякакво естество и наистина полагат усилия нашето събитие да се случи по възможно най-добрия начин. Други наши ценни партньори са младежите от Интеракт клуб Русе, които ни помагат с доброволчески труд.

Генерален спонсор на Русе Summer Fest 2021 е фирма „Екогалваник“, която се занимава с галванични дейности. Те бяха наши спонсори и през миналата година и толкова много харесаха събитието, че дори промениха своя слоган на „We provide heavy metal protection“. Други наши спонсори са Караоке Стар, Доминекс Про, Мастер ООД, Експрес сервиз, Макс клуб Русе и други.

Към фестивала ще има съпътстващи събития. Сред тях са работилниците за музиканти Ruse Clinics, където на специален уъркшоп артисти ще могат да представят своето оборудване и техника, като е важно да споменем, че очакваме и представители на хедлайнерите да направят свои работилници тип майсторски клас. Планирали сме и базар на бутикови български търговци и производители.

Съобразили сме се с всички мерки за превенция на разпространение на Covid 19 и ще изпълним инструкциите на Министерството на здравеопазването и РЗИ Русе, споделят организаторите.

Сподели: