SIN R1 печели отново миналия уикенд

След упорита работа, положена в подготовката на колата, Бен Шутс се класира на пол позишън в събота сутринта, последван от първата победа в състезанието следобед, когато също спечели привилегията да стартира отново от пол позишън за основното състезание.

В неделя, в 40-минутно състезание, Бен отстъпи със секунда на старта и беше на второ място, но преди края на първата обиколка той вече поведе в състезанието.

Той вдигна темпото от 1 минута 13,57 секунди до 1 минута 10,34 секунди по време на състезанието на писта с дължина 3,1 километра при променливи метеорологични условия. Най-близкият конкурент на SIN R1 финишира на 1 мин. 12.09 сек.

Резултатът от състезателния уикенд е 4-ти пореден уикенд с пълни точки в състезателните серии Victoria State Race Series 2022.

Друг страхотен резултат за SIN R1 е, че Schoots успя да счупи рекорда за обиколка за спортен клас на Sandown Raceway. Рекордът не е подобряван през последните 7 години. Резултатът е особено впечатляващ, тъй като трасето беше много студено и мокро.

Сподели: