Оперни артисти въвличат публиката в спектакъла "Телефонът" в Русе

Оперни артисти въвличат публиката в спектакъла „Телефонът“ в Русе

Комичният оперен спектакъл „Телефонът“ – по текст и музика на Джан Карло Меноти, ще бъде представен на 31 май във фоайето на Русенската опера. Екипът на културния институт организира пресконференция за предстоящия нов проект на покрива на 17-етажна сграда в централната част на града. 

Според режисьора д-р Аделаида Якимова това е по-скоро пърформанс. 

„Това са телефонни разговори, които нямат никакъв смисъл – като логореята, която ни е обхванала всички. Идеята е всеки да се види отстрани как изглежда и колко много важни неща може да пропусне в живота си, говорейки безсмислици по телефона“, обясни Якимова. 

Главният герой Бен иска да предложи на Луси да се оженят, но не успява, тъй като тя е заета с безкрайни телефонни разговори. Последният му опит е успешен, защото й се обажда от улична телефонна кабина.

„Много е тъжно, защото хората стоят един до друг, но всеки си гледа в телефона, а не в очите“, казва режисьорът. 

Солистите Нели Петкова и Теодор Петков, които ще се превъплътят в образите на Луси и Бен, ще пеят на български. Ще използват и сленг, за да въвлекат публиката в спектакъла. 

„Част от зрителите ще се припознаят в нашите образи, а друга – ще ги отхвърлят. Ще бъде много забавно. Ще сме близо до публиката, която също ще участва в пърформанса“, обясни Нели Петкова. 

Теодор Петков добави, че спектакълът е правен с много любов към изкуството. 

В „Телефонът“ участва и пианистката Божена Петрова, която ще бъде връзката между двамата герои. 
„Хубавото на тези спектакли е, че са с отворен край. Всеки ще стигне дотам, докъдето сам реши“, обясни Аделаида Якимова. 

Сподели: