Треньорката на хандбален клуб Бяла Виктория Жосан: "Подготовката за евротурнирите преминава много добре"

Треньорката на хандбален клуб Бяла Виктория Жосан: „Подготовката за евротурнирите преминава много добре“

Подготовката на женския хандбален клуб Бяла за предстоящите срещи от европейския клубен турнир „ЕHF European Cup Women“ преминава много добре. Двата двубоя срещу гръцкия отбор Анагениси Арта ще се състоят на 15-и и на 16-и октомври тази година в зала „Арена Бяла“, каза за БТА украинската треньорка на клуба от Бяла, Русенско, Виктория Жосан.

Както е известно, само за година след сформирането си женският хандбален отбор от малкия град записа требъл в един сезон – спечели купата и шампионската титла на България, както и титлата от държавното първенство по плажен хандбал.

„Искаме да се представим отлично срещу гръцкия тим“, каза Жосан.

През лятната подготовка досега отборът изигра  три контролни срещи, в които постигна три победи – една срещу румънския Униря Доброещ и още две срещу ХК Търновград (Велико Търново) през изминалия уикенд, когато беше и официалното представяне на състава за предстоящата кампания.

В края на седмицата предстоят още два приятелски мача. Беленският тим ще се изправи на 30 септември (петък) срещу женския национален отбор на България по хандбал в Габрово, а на 2 октомври (неделя) ще приеме в Бяла румънския ЧСМ Слатина.

Жосан обясни, че в отбора тренират 17 състезателки. Сред тях са и трите нови попълнения – вратарката Таня Чернявска и дясното крило Валерия Горенко, които са от Украйна, както и Мария Маслева.

Кметът на Бяла Димитър Славов каза за БТА, че повече от половината места в залата вече са заети за предстоящите два двубоя с гръцкия тим.

Той припомни, че по предложение на феновете наскоро е било поставено началото на дарителска кампания. Целта е със събраните от нея средства да се покрият част от разходите за срещите от евротурнира.

„На всеки дарител се предоставя пропуск за двата двубоя срещу гръцкия тим. Клубът получава различни по размер суми като дарение – между 20 и 300 лева, като досега са събрани общо около 4500 лева“, обясни Славов.

Той информира, че зала „Арена Бяла“ е получила лиценз и в нея може да се организират мачове от европейски турнири. Наскоро е било поставено и ново светлинно табло.

Сподели: