С водосвет и освещаване ФК "Дунав" - Русе стартира подготовката за сезон 2022/23 на Градския стадион

Треньорът на Дунав (Русе) Мартин Цирков: „Целта пред отбора е да бъде фактор във Втора лига“

Целта пред Дунав (Русе) е да се утвърди сериозно във Втора футболна лига през новия сезон, заяви за БТА старши треньорът на тима Мартин Цирков.

„Искаме да сме фактор във Втора лига и всички отбори да се съобразяват с нас. Като игра и поведение да сме един от водещите отбори“, каза Цирков, след като тази вечер отборът започна лятна подготовка за новия сезон с тренировка на Градския стадион в Русе.

Тренировки със спечелилия промоция от третия ешелон Дунав започнаха 22 футболисти. Нови попълнения са офанзивният полузащитник Мартин Петков и дефанзивният халф Никола Колев.

Цирков съобщи, че до края на седмицата към състава се очаква да се присъедини и 26-годишният Мартин Костадинов, който в кариерата си досега е играл за Черно море, Арда и Ботев Враца.

„Костадинов играе като ляв и десен бек, а също и крило. Той е универсален футболист, който има много опит в Първа лига“, каза наставникът на Дунав.

Треньорът обясни, че целта да се привлекат още добри играчи.
„Процесът е отворен до края на лагера. Оглеждаме се за всякакви позиции“, заяви Цирков.

Футболистите на Дунав ще бъдат на лагер в Трявна от 20 юни до 30 юни тази година, където са предвидени няколко контроли.

Техническият директор на русенци Светлин Симеонов каза, че отборът има подкрепа от Община Русе.
„Полагаме усилия и разговаряме с фирми, които да помогнат. Имаме среща с представители на русенския бизнес утре. Бюджетът в момента е плаващ, като работим върху него. Мисля, че с тези усилия, които полагаме, както и с помощта на бизнеса ще се справим добре във Втора лига“, обясни Симеонов.

Нели Йорданова, която е фен на Дунав от 30 години и е част от Управителния съвет на клуба, коментира, че очакванията за новия сезон са големи.
„Надявам се Дунав да бъде поне в средата на класирането, докато се стабилизира“, каза Йорданова.

Преди началото на първата тренировка русенският свещеник отец Марин отслужи водосвет за здраве на футболистите и успех във Втора лига.

Сподели: