SmartKids Strawbees – уроци по проектиране и програмиране за деца

SmartKids Strawbees – уроци по проектиране и програмиране за деца

SmartKids Strawbees – уроци по проектиране и програмиране за деца

Стартира проект “SmartKids Strawbees“ – уроци по проектиране и програмиране за деца на сдружение „Европейски инициативи без граници“. Проектът се реализира в рамките на програма „Знание и растеж“ на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

Начало на работилниците ще бъде поставено на 9 декември 2019 год. Всяка от лекция ще бъде с времетраене 60 мин. Събитието е предназначено за деца от 8 год до 16 год.

Благодарение на проект “StartKids Strawbees“, обхващащ 10 събития в училища на територията на гр. Русе, аудиторията ще се впусне в невероятно приключение, в което ще изследва същността на проектирането, строителството, електрониката, екологията и програмирането, като участниците сами ще построят робот от сламки и отпадъчни материали, ще му поставят мотор и ще го програмират да се движи.

Проектът се съобразява с уникалния стил на всяко дете да учи, като използва играта и забавлението, като инструменти да повиши разбирането и усвояването на нова знания. Създаването на страст към науката, новите знания, програмирането, инженерството и роботиката е основната цел на „SmartyKids Strawbees“.

Лекциите ще се осъществяват на място в училища от гр. Русе, които имат желание да се включат в проекта. Условие за записване е наличие на учебна стая с мултимедия. Уроците ще се проведат от преподавател по математика и информатика, между 8 часа и 11 часа до края на месец декември.

Вход свободен.

За записвания и повече информация, моля обадете се на тел.0888246367 – Благовеста или изпратете съобщение на facebook страница “SmartyKids Strawbees“.

Сподели:

Още новини от деня