„StreetBike Theatre” зарадваха стотици русенци в първата вечер от третото издание на „Международен фестивал Живи статуи 2018 Русе”

„StreetBike Theatre” зарадваха стотици русенци в първата вечер от третото издание на „Международен фестивал Живи статуи 2018 Русе”

„StreetBike Theatre” зарадваха стотици русенци в първата вечер от третото издание на „Международен фестивал Живи статуи 2018 Русе” с огненото шоу „Магията на огъня”.

„StreetBike Theatre” е независима формация, създадена от Флориан Фохман и Вилия Моновска през 2012 година в Лайпциг, Германия, съчетаваща театър и цирк нуово (танц с огън и светлинни ефекти, театър на кокили и др.). StreetBikeTheatre се изявява на театрални сцени, фестивали, частни и обществени събития и накъдето се завърти колелото на артистичния живот. Сред заглавията в репертоара на „StreetBike Theatre” са „Душа“ ( театрален спектакъл от пет миниатюри по текстове на Христо Смирненски, Самюел Бекет и др.), „Мечтая“ от Луиджи Пирандело, „Дилема“ и „Завръщане“ (огнени театрални представления) и др.

Флориан Фохман изучава драма в университета в Лайпциг. Канен е както на свободна сцена, така и в театрите на Лайпциг. Работи като асистент-режисьор в театъра и оркестъра на Хайделберг.

Вилия Моновска е изучавала драма и театрален мениджмънт в Националното художествено училище в София. По време на обучението си работи и като радио журналист. За година е член на „Mimefire Theatre“, където придобива специфични знания и умения за играта с огъня. Известно време работи и в цирк „Momolo“ в германския град Йена.

Снимки – Симион Буя – още снимки тук

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"