Tържествен ден за 860 абсолвенти на Русенския университет

Tържествен ден за 860 абсолвенти на Русенския университет

860 бакалаври и магистри се дипломираха днес в Русенския университет. Девет пълни отличници получиха дипломите си от дарителя и Доктор Хонорис Кауза на висшето училище – Игнат Канев.

Гости на тържеството бяха зам. областният управител на Област Русе Валентин Колев, заместник-кметът на Община Русе Наталия Кръстева, г-жа Марина Сергунина, аташе в Генералното Консулство на Руската федерация в Русе, г-жа Росица Георгиева – Началник на Районното управление по образованието.

Игнат Канев
Игнат Канев

В препълнената с абсолвенти и техните родители и близки зала, ректорът чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев се обърна с поздравление към завършилите магистри и бакалаври. „Ние виждаме във вас най-добрите посланици на Русенския университет. Затова пазете неговото име чисто и достойно!“, пожела на абсолвентите ректорът.

чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев
Чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев – ректор на РУ

Емоционални и мъдри бяха думите на г-н Игнат Канев, който направи паралел между своята младост и трудностите, през които е минал, за да постигне огромния успех и признание, и блестящите условия, в които се обучават младите хора в Русенския университет днес, както и подкрепата, която получават от цялото общество.

Бакалавърът Светлозар Илиев от специалност „Компютърни системи и технологии“, пълен отличник, приветства своите колеги:“ Самият факт, че сме тук и сега, е пример за това, че упоритостта, усилията и труда се възнаграждават. Това, което научихме тук е една здрава основа, върху която можем да изградим своята професионална кариера“, заяви абсолвентът.

Tържествен ден за 860 абсолвенти на Русенския университет

Седемдесет и двама първенци на специалностите получиха документите си за завършено висше образование в зала Канев, като на деветте пълни отличници дипломите връчи самият Игнат Канев. След тържествената церемония празникът продължи по факултети.

Tържествен ден за 860 абсолвенти на Русенския университет

Сподели: