TEENHACK RUSE 2022 се завръща

TEENHACK RUSE 2022 се завръща

От на 28 до 30 октомври 2022 г. ще се проведе ВТОРОТО издание на хакатон за ученици (5-12 клас) от цялата страна – TEENHACK RUSE 2022. Събитието ще се проведе в залите на Русенски университет „Ангел Кънчев“ – Русе и с него отбелязваме Европейска седмица на програмирането 2022!

Цел на хакатонa – съвременно предизвикателство за разработване на софтуерни приложения. За участие могат да се регистрират ученици от 5. до 12. клас, както индивидуално, така и по екипи от 2 до 4 ученици, с познания в областта на информатиката и информационните технологии. Ето и линк за регистрация: https://shortest.link/4-lt

Темата на събитието ще бъде обявена при откриването му на 28 октомври, от 17 часа в зала Сименс, Втори корпус на Русенски университет „Ангел Кънчев“. Учениците, бъдещи ИТ специалисти ще имат възможността да комуникират с ментори – професионалисти от различни ИТ компании, които ще им помагат за реализацията на иновативните им идеи.

Учениците ще имат на разположение два дни, за да реализират своите софтуерни и хардуерни проекти (28 и 29 октомври), а на 30.10.2022 г. ще се проведе представянето на проектите пред жури. В 13 часа на третия ден ще бъдат обявени победителите.

Финалът и награждаването ще бъдат излъчвани живо във Фейсбук страницата на Успешните хора от 11 до 14 часа. Призьорите, класирали се на първо, второ и трето място ще спечелят парични награди за 9.-12. клас, а за учениците от 5.-8. клас ще има предметни награди, предоставени от спонсорите на събитието.

Организатори – клуб „Успешните хора“, Математическа гимназия „Баба Тонка“ и Русенски университет „Ангел Кънчев“ – с подкрепата на водещи компании в ИТ сектора.

Информация за спонсорите:

За да демонстрирате своята позиция в подкрепата си за развитие на таланта на младите български програмисти на световно ниво и да привлечете вниманието, на обществото към дейността на Вашата компания, се обръщаме към Вас с покана за партньорство. Може да се свържете с координатора на събитието Нели Тихомирова на имейл: tihomirova@mg-babatonka.bg

Сподели: