ВИТТЕ Аутомотив България

WITTE става компания за милиарди долари

Witte поема управлението на VAST Automotive Group от 30 юни 2023 г. Това ще увеличи присъствието на компанията в Китай, Индия и Япония, а нейния оборот ще достигне 1 млрд. долара, като разполага с около 6000 служители, съобщават в официалната си фейсбук страница немския производител със завод в Русе.

„Като член-основател на VAST Automotive Group, ние сме активен стратегически партньор от 23 години. Заедно с двама американски партньори ADAC Automotive и STRATTEC, обслужваме нашите клиенти по целия свят с иновативни заключващи системи.“

WITTE вече е едноличен собственик на VAST Automotive Group, включително Китай, Индия и Япония. „Но ние ще продължим да си сътрудничим и можем да отговорим на глобалните нужди на нашите клиенти, където те се нуждаят от нас“, подчертава управляващият директор на семейния ни бизнес Райнер Гьолц.

„Разработваме и произвеждаме особено търсените, нови концепции за достъп на превозни средства и като цяло мехатронни системи, които позволяват да се управляват врати и всякакви клапи на превозното средство в продължение на много години, също в сътрудничество с заводи в Китай и Индия. Възползваме взаимно от нашето ноу-хау във всички области. Ето как се създават иновативни системи за достъп за автомобилите на утрешния ден. Продължаваме да инвестираме в това съвместно бъдеще“, казва Райнер Гьолц.

Сподели: